Bestyrelsen

13. marts 2023

Bestyrelsen hos Tørring Kraftvarmeværk

Bestyrelsen i Tørring Kraftvarmeværk består af fem personer, der vælges på selskabets generalforsamling. Fælles for de fem er, at de er dybt engagerede i arbejdet med Kraftvarmeværket, og forstår dets vigtighed for alles hverdag.

- Vi arbejder for at skabe de bedste rammer for vores forbrugere, og dermed også os selv siger næstformand Michael Brejner, med et smil i stemmen. Alle fem medlemmer er nemlig andelshavere og forbrugere af fjernvarme.

Hvad foretager de sig i Bestyrelsen
I et travlt familie- og arbejdsliv finder vores bestyrelsesmedlemmer tid til at deltage i omkring 10 bestyrelsesmøder samt et heldagsseminar om året. Formand og næstformand deltager i yderligere 10 formandsmøder, samt diverse møder med kommunen og andre værker.

Bestyrelsen har ansvaret for at udarbejde visioner og konkrete mål, og bruger derfor meget tid på at drøfte langsigtede og strategiske forhold. Til gengæld er det selskabets direktør, der har ansvaret for den daglige ledelse.
Både direktøren og bestyrelsen kommer med forslag til drøftelse på bestyrelsens møder, men bestyrelsen træffer kun beslutninger, hvis der foreligger et tilstrækkeligt godt beslutningsgrundlag, udarbejdet af direktøren og hans medarbejdere.

Hvilke regler skal følges
Selskabsloven indeholder klare bestemmelser om, hvad der er bestyrelsens opgaver.
Bestyrelsen skal blandt andet sørge for, at selskabet har en organisation og bemanding, der kan klare de opgaver, som bestyrelsen har besluttet skal udføres.
Selskabsloven pålægger bestyrelsen at overvåge bogføring, regnskabsaflæggelse, risikostyring, interne kontroller og rapportering om selskabets likviditet, kapitalforhold og budgetopfølgning.

 

Bestyrelsesarbejde bliver til hobby
Det er sammentømret bestyrelse, hvor flere efterhånden har været valgt ind i over 10 år. De kender hinanden godt, og det kan man mærke når man sidder med til bestyrelsesmøder, der som regel tager 3-4 timer pr. gang.
På det nøje tilrettelagte bestyrelsesmøder, får man diskuteret forskellige investeringer og beslutninger godt igennem. Spørgsmål fra borgere, som bestyrelsesmedlemmerne eller de ansatte på Værket, er blevet mødt med, tages også op.

For flere af medlemmerne er det startet som en tilfældighed, at de har meldt sig ind. Men alle er enige om, at de over tid er blevet meget engagerede og føler en stolthed over, at være med til at styre hvilken retning Værket skal bevæge sig i.
På den måde kan man give noget tilbage til lokalsamfundet, i form af den billigst varme, samt at opretholde forsyningssikkerheden.

- Jeg er engageret i bestyrelsesarbejde, da det for mig er meningsfuldt arbejde. Vi træffer vigtige beslutninger om værkets fremtid, og det gøres altid på et oplyst grundlag. Vi er nødt til at være velinformerede omkring de beslutninger vi tager, da det som ofte kræver store investeringer, fortæller formand Mads Damgaard.