Nye områder til Tørring Kraftvarmeværk

Fjernvarmen er populær, og derfor har Tørring Kraftvarmevæk også lige nu gang i flere planer om at udvide varmefællesskabet. Vi giver dig et overblik over potentielle nye fjernvarmeområder her.

Før et nyt fjernvarmeområde kan blive tilføjet til varmefællesskabet, er det vigtigt, at det også er en god forretning for de nuværende fjernvarmebrugere i fællesskabet. Tørring Kraftvarmeværk er et fællesskab, der bygger på hvile-i-sig selv princippet. Det vil sige, at vi kun må udvide fjernvarmeområdet, hvis det kan betale sig på tre områder:

  • hvis det kan betale sig for dig som forbruger
  • hvis det kan betale sig for Tørring Kraftvarmeværk som virksomhed
  • hvis samfundet som helhed får en bedre økonomi og grøn profil

Den positive økonomi skal dokumenteres, og det er din sikkerhed for, at du går ind i et sundt fjernvarmefællesskab.

Når det er sagt, er det derfor også positivt, at værket lige nu har gang i en række nye områder, som kan blive en del af varmefællesskabet. Med flere fjernvarmebrugere er der mulighed for at dele omkostninger og udgifter til fremtidssikrende investeringer, så vi alle kan få grøn, billig og stabil varme.

Herunder kan du se, hvilke områder vi lige nu arbejder på at tilbyde fjernvarme.

Slårupvej og Vongevej

Projektet omhandler konvertering af gas til fjernvarme, og det drejer sig om 15-25 husstande. Projektet er godkendt af kommunen. Det vil sige, at der er dokumenteret positiv samfundsøkonomi, virksomhedsøkonomi og brugerøkonomi. Derudover har Energistyrelsen godkendt vores ansøgning om tilskud til at udskifte gasfyrene. Hvis alt går efter planen, er forventningen at kunne levere varme inden for et halvt år.

Ølholm

Ølholm Lokalvarme er officielt blevet en del af Tørring Kraftvarmeværk, og vi samarbejder derfor om at levere varme lokalt i Ølholm. Det betyder, at vi deler vores kompetencer og laver fælles administration. Projektforslaget er indsendt og godkendt, og det er planen at kunne levere varme inden fyringssæson 2023.

Torvegadekvarteret

I Torvegadekvarteret skal fjernvarmen leveres til en blanding af industri, bilhandlere og parcelhuse. I alt vil det svare til 112 fjernvarmebrugere. Projektet er godkendt sammen med projektet til Ølholm, og målet at levere varme inden fyringssæson 2023.

Egholm Park

I dette område har vi fået tilsagn om, at der ønskes fjernvarme. Potentielt er det 125 husstande, det drejer sig om. Projektforslaget er godkendt, og målet er at levere fjernvarme hurtigst muligt i samarbejde med Hedensted Spildevand og Tørring Vandværk. Der skal til dette projekt graves 2 kilometer rørledning fra Tørring by til Egholm Park.

Rask Mølle og Uldum

Vi er i dialog med både Rask Mølle og Uldum omkring et samarbejde med lokal fjernvarme.  

Overskudsvarme fra den lokale industri

Det er klart, at jo flere der bliver en del af fjernvarme, jo mere kræver det også af fjernvarmeværket for at kunne levere den større mængde varme. Det er vi dog ikke bekymret for hos Tørring Kraftvarmeværk. Vi har flere varmekilder, som vi kan vælge mellem alt efter behovet, og hvad der er bedst og billigst.

Men vi er stadig interesserede i at udforske vores muligheder. Især når det drejer sig om at få mere grøn varme. Derfor kigger vi lige nu på et samarbejde med den lokale industri om at levere overskudsvarme. Det vil sige varme, der opstår hos eksempelvis produktionsvirksomheder, når maskinerne arbejder. Den varme, der produceres her, vil vi gerne lede videre ud til jer forbrugere i stedet for, at det går til spilde.

Helt konkret kigger vi på fabrikken Enorm, som gennem deres overskudsvarme potentielt vil kunne dække varmebehovet svarende til årsforbruget for 1500 husstande i Tørring, Uldum og Rask Mølle.

Begge projekter ser vi på med stor spænding, da det netop vil være en mulighed for at kunne levere varme uden producere ny varme og dermed udlede mere CO2. Ved overskudsvarme er varmen allerede skabt.