”Jeg har tilmeldt mig fjernvarme. Hvad nu?”

25. august 2022

”Jeg har tilmeldt mig fjernvarme. Hvad nu?”

Du har taget beslutningen, og nu går du og glæder dig til, at fjernvarmen kommer til at løbe gennem vores rør og ind i din bolig. Men hvilke steps skal vi igennem, før det kan lade sig gøre? Vi tager dig gennem processen, så du ved, hvad du skal forholde dig til undervejs.

 

Det er en længere proces at opstarte et nyt fjernvarmeområde. Det skal ske i tæt samarbejde med det lokale og med et nøje øje for gældende love og regler. I Ølholm skal 250 husstande kobles på fjernvarme og vi forventer, at alle får leveret varme til oktober 2023. Her kan du læse, hvordan vi når i mål med det.

 

Step 1 – Planlægning:

Når du har skrevet dig op til fjernvarme og valgt, om du ønsker et abonnement på din fjernvarme unit, kan planlægningen gå i gang. Du vil blive kontaktet, så vi kan lave en plan for, hvordan stikledningen skal komme ind til din bolig. Her taler vi både om, hvilken vej vi skal grave ind til din bolig, hvor anlægget skal placeres indenfor og hvordan vi genetablerer det hele bedst muligt igen. Til det tager vi også billeder af, hvordan det ser ud i dag hos dig.

 

Step 2 – Etablering:

Når vi har været på besøg ved dig, begynder vi detailplanlægningen for området. Vi vurderer, hvilke områder der er bedst at tage først. Hvor rørene skal graves ned. Hvor de skal indsnævres. Og hvornår asfalten skal på igen. Her hører du fra os, når det er tid til, at vi starter nedgravningen ved dig. Vi samarbejder desuden med Ølholm vand og forsøger at koordinere nedgravningen, hvis du også skal have gravet ind til vand.

 

Step 3 – Tilkobling:

Så snart alle rør er gravet ned, bliver de fyldt op med vand. Når de mange liter vand er tilført i systemet, kører det i cirkulation i et lukket system, som kun skal fyldes op, hvis der er hul på rørene. Nu er det tid til, at du kontakter en VVS’er, for at få systemet op at køre hjemme hos dig. Det foregår ved at lave en aftale med en af de lokale VVS’er.

 

Step 4 – Finjustering:

Når VVS’eren har tilkoblet fjernvarme, skal du igen have besøg af energirådgiveren. Vi sender en mail, når det er tid til at booke et besøg. Sammen får I finjusteret anlægget, så det fungerer så godt som muligt. Du har også mulighed for at få besvaret dine spørgsmål, hvis der er noget, du er i tvivl om. 

 

Step 5 – Afmelding af gas:

Nu fungerer dit nye fjernvarmeanlæg, og du får leveret varme fra Tørring Kraftvarmeværk. Det vil sige, at du ikke længere aftaler gas. Derfor skal gassen nu afmeldes. Det skal gerne ske inden for en uge eller to på evidas hjemmeside.

 

Får du sved på panden af alt det, du skal huske? Bare rolig, vi giver lyd, når du skal fortage dig noget.