Klar til fyringssæsonen

21. september 2023

Klar til fyrringssæsonen? - sådan kan du spare på varmeregningen

Der er mange penge at spare ved at sikre, at dit varmeanlæg og hele dit varmesystem fungerer som det skal, og er indstillet korrekt. I disse tider hvor inflationen stadig er høj, og man er ramt som forbruger, kan man tage affære og gøre noget aktivt for, at varmeregningen ikke stikker helt af.

 

Har du fjernvarme, naturgas-, olie-, eller træpillefyr kan du bruge vores omhyggeligt udvalgte sparreråd.

  • Temperaturen på det varme brugsvand bør ikke overstige 50°C. Ved en højere temperatur opstår der risiko for kalkdannelser i varmtvands systemet og dermed tilstening af vandvarmeren.

  • Spar både vand og varme .Vask ikke op under rindende vand og husk, at brusebad er billigere end karbad. I et almindeligt badekar bruger man typisk 125 liter vand. Et 5 minuter langt brusebad bruger ca. 45 liter vand.

  • Der findes en god tommelfingerregel, der er værd at følge: Hvis du sænker temperaturen i huset/lejlighedens rum med 1°C, sparer du 5-6% på varmeforbruget. Det modsatte gør sig naturligvis gældende, når du skruer op for varmen. Når du tager på arbejde eller måske er bortrejst i vinterferien, kan du godt skrue ned for varmen. Husk bare, at temperaturen ikke må komme under ca. 14°C.
    Undgå for høje temperaturer. 21°C i opholdsrum er tilstrækkeligt for de fleste. Det er en god ide jævnligt at kontrollere temperaturen i de enkelte rum.

Se flere af vores sparreråd her: Sparreråd (tkvv.dk)